keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tavarat järjestykseenTässä lupaamiani säilytysideoita! Ja vielä reilusti tämän päivän puolella :)

 Pieniä leikattuja kuvioita säilytän koristelemassani pahvirasiassa. Ostettuani teepussilajitelman ihastelin kaunista rasiaa ja sitä hieman tuunattuani sain pöydälleni ihanan piristysruiskeen! Ja se on kaikenlisäksi toimiva ja käytännöllinen. Eli aina pitäisi pitää silmät auki ja avoinna uusille ratkaisuille :)


Skräppipaperini järjestin
aluksi kahteen kodinkansioon, joita säilytin hyllyssä. Niistä oli kuitenkin vaikea etsiä sopivaa paperia ja jotenkin ne eivät sopineet minulle. Etsiskelin sopivaa ratkaisua netistä ja ihastuin ajatukseen rakentaa puusta sopiva lokerikko. Pättin kasata kaikki paperit yhteen kodinkansioon odottamaan lokerikkoa.

Ja kuten näkyy papereita on niin paljon, ettei kansiota enää saa suljettua :D. Samalla kuitenkin huomasin, että tästähän nämä paperit on helppo ottaa esille, värit ja kuviot huomaa heti ja toisiinsa sopivat löytää helposti! Jotentästä taisikin tulla minun paperilokerikkoni!
Pikkutavaroille hankin muutamia lokerikkoja lasikannella. Halusin läpinäkyvän kannen, jotta sisältö selviää helposti! Lokerikkojen lasipinnassa oli tekstejä kuten tea ja cutlery, mutta ne sai helposti rapsuttamalla pois. (Tämän testasin jo kaupassa)
Isommissa lokerikoissa säilytän ompelutarvikkeita ja lankoja. Lokerikot säilytän hyllyssä työpöydän vieressä.

Tärkeimmille tai eniten käytetyille tarvikkeille ostin jo aikaisemmin helposti liikuteltavan, kannettavan lokerikon. Todella näppärä! Kun aloitan askartelut, nostan sen vain hyllystä pöydälle.

Ikean pyörällinen laatikosto on ollut huippuostos! Menee tarvittaessa pöydän alle ja kun tarvitsen lisätilaa, vedän sen esille. Matalat laatikot rajoittavat hieman, mutta onneksi minulla jo olleet Pentikin pikkukorit sopivat hyvin.

Pidän leimasimet, kuvioleikkurit, big shot -stanssit ym. koreissa, jotta laatikot pysyvät siisteinä ja halutun tavaran löytää nopeasti. Myös korttipohjat ja kirjekuoret säilyvät laatikossa kätevästi.


Toisella puolella pöytää on Ikean pienempi pyörätön laatikosto. Tässä mallissa laatikot ovat korkeampia.Laatikosto pitää sisällään helmet ja helmitarvikkeet, ompelutarvikkeita, huovutusvälineet ja paljon muuta!

Helmilleni ostin pieniä muovirasioita lokerikossa. Todella käteviä. Yhdellä vilkaisulla löytää etsimänsä tai tarkistaa helmitilanteen. Harmittamaan jäi vain se, etten ostanut kerralla enemmän! Taisin aliarvioida helmien ja tarvikkeiden määrän. Onneksi kolme uutta on jo tilauksessa! Näin saan mahtumaan rasioihin myös korupiikit ym. tarvikkeet.


Kansioissa säilytän kirkkaat leimasimet, leikekuvat sekä ohuet stanssit big shot -laitteeseen. Tämä on vaatinut hieman totuttelua, sillä ennen nämäkin olivat pyörällisessä laatikossa helpommin saatavilla. Määrällisesti niitä alkoi vaan olla niin paljon, että oli keksittävä tapa säilyttää ne niin, etteivät ne vie paljon tilaa ja että ne löytyvät helposti.
Valokuvataskut ovat tähän tarkoitukseen sopivan kokoisia!

Myös kirkkaat cd- tai dvd-kotelot voisivat olla kiva ratkaisu, mutta veisivät hieman enemmän tilaa.Ja sitten TÄRKEIN ratkaisu askartelua helpottamaan. Vinkin sain ystävältäni Minnalta. Kiitos Minna! Hän kertoi pitävänsä pöydällä pientä roskakoria, ja siihen loppuivat minunkin tuskailuni roskien kanssa. Ennen ne tahtoivat kerääntyä pöydälle ihan huomaamatta, mutta nyt ne on helppo laittaa heti pikkuroskikseen ja pöytätila pysyy puhtaana!

Tällaisia säilytysratkaisuja minulla. Miltä näyttää? Miten itse säilytät askartelutavarasi?

1 kommentti:

  1. Jennin vinkeistä kannattaa ottaa vaarin, sillä hän on mestari järjestyksenpidossa:)

    VastaaPoista