sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Käpytaidetta


Tervehdys! Tästä alkaa jo tulla tapa, että postaukset antavat odottaa itseään ;). Tällä kertaa näette, mihin voitte käyttää käpyvarastonne! Ja ehkä vielä ehtii ennen kunnon lumentuloa kartuttamaan omaa kokoelmaa (ainakin täällä Etelä-Suomessa).

Meillä kasvaa pihassa ihana, luultavimmin sebramänty, jonka kauniit, isot kävyt ovat omia suosikkejani! Lisäksi omalta pihalta löytyy myös tavallisia männyn- ja kuusenkäpyjä. Kransseja varten kerätyt käpypussit jäivät vielä kranssiprojektien jäljiltä pullottamaan, joten jotain oli keksittävä. Sitten törmäsin ideaan Pinterestissä. Erilaisista kävyistä oli tehty pieni kuusi. Tekniikasta en tiennyt, enkä ottanut selvääkään, vaan aloin ideoimaan omaa versiotani :).
Samaan aikaan pähkäilin, mitä ihmeen koristetta keksisin ison lipastomme päälle olohuonessa. Se vaati selvästi jotain isoa ja korkeaa...

Nämä kaksi ajatusta kohtasivat ja ryhdyin melkein heti töihin! 

Leikkaisin vanhasta pakkauspahvista ison ympyrän kuusen pohjaksi. Otin esille liimapyssyn ja liimaa sekä koko käpyvarastoni :).Ja liimaa kannattaa varata riittävästi. Ettei tarvitse välillä käydä ostamassa lisää kesken projektin ;) Aloitin pohjan teon liimaamalla pahviympyrän reunoille isoimmat kävyt. Tästä sitten jatkoin kerros kerrokselta. Vuorottelin erilaisin kävyin ja pyrin täyttämään kolot pienemmillä kävyillä. (Lopuksi kuusta on helppo myös paikkailla ;) ) Tässä vaiheessa on tärkeää pyöritellä kuusta ympäri, jotta kuusesta ei pääse vahingossa kasvamaan vinoa! Tai no, eiväthän ne oikeatkaan kuuset symmetrisiä ole ;D.

Sisällä en siis käyttänyt mitään muuta tukimateriaalia, kuin käpyjä. Pienempiä käpyjä voi liimailla sisäpuolellekin tueksi ja erityisesti isot kävyt antavat hyvän alustan seuraavalle kierrokselle. Loppua kohden käpyjen kokoa kannattaa pienentää. Ei kannata kuitenkaan jättää isompia käpyjä kokonaan pois yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi. Käyttää isoista kävyistä ne pienimmät lopuksi :). Viimeiseksi kannattaa laittaa hieman isompi käpy kohtisuoraan ylöspäin, kuusen latvaksi. Minä olisin voinut laittaa hieman isomman, jotta huippu olisi selvempi.

Kuusen ympärille voi laittaa valot tai koristella sen haluamallaan tavalla. Mietin jopa valojen asennusta kuusen sisään, mikä olisi kuitenkin vaatinut harvamman kuusen. Valo ei päässyt riittävästi näkyviin. Puhumattakaan siitä, miten johdon olisi saanut sisälle ja vielä ulos kuusesta huomaamattomasti. Minä päätin liimailla aukkokohtiin käpyjä ja sitten vielä glitterpalloja!! Siis minä glitterpalloja - luitte oikein ;D. Mutta pieninä annoksina ne näyttävät tässä itse asiassa hyviltä :). Vähän kimallusta minunkin elämääni.

Tässä on vielä hyvin aikaa askarrella oma kuusi, iso tai pieni. Mukavaa puuhaa myös isompien lasten kanssa, jotka osaavat jo varoa kuumaa liimaa!ja nähdään taas :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti