torstai 14. marraskuuta 2013

Paperitötteröitä


Löysin tässä blogeja selaillessani ihanan idean, ja pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan!
Joten seuraavan kerran Tiimarissa käydessäni ostin papereita. Ja kotona sitten huomasin töihin ruettuani, etteivät ne riittäisi alkuunkaan! Ja sen verran tyyriitä olivat, että piti etsiä toisenlainen paperivaihtoehto. Seuraavan reissun tein täällä Mäntsälässä olevaan Kipaan. Sieltä löysin ihan tavallista tulostuspaperia - sitä ostin sitten reilummin ;) ettei heti loppuisi kesken!

Ohjeita löytyi moneltakin sivustolta, mutta huomasin, että omillakin päättelyillä pärjää pitkälle. Eli minä leikkasin A4:sen kahtia pidemmältä sivulta ja sitten jäljelle jääneistä paloista toisesta päästä palan pois. Näin sain kaksi neliötä. Näistä neliöistä sitten rullasin "tötteröitä". Se kuinka suuria tai pieniä tekee vaikuttaa lopputuloksen ilmeeseen melko paljon :). Tötteröt on helppo kiinnittää käyttämällä kuumaliimaa pieninä tippoina. Itse laitoin koko tötterön ylimenevän palan reunan täyteen tippoja, jotta pysyy kiinni koko matkalta.

Kun tötteröitä oli tarpeeksi aloitin liimailun aluspahville. Alla oli siis pyöreä pahvi perustana. Ensimmäisen kerroksen tötteröt asetin tasavälein ja samalle etäisyydelle keskipisteestä. Tässä vaiheessa kannattaa ensin kokeilla järjestystä ja sitten vasta liimata ;). Sillä kuinka etäälle keskikohdasta rullat asettaa, voi vaikuttaa suoraan kokoon. Ensimmäisen kerroksen jälkeen jatketaan toiseen ja kolmanteen jne. Tässä kohtaa kannattaa kiinnittää huomio siihen, että tötteröt tulevat hieman edellisen kierroksen tötteröitä alemmas(lähemmäksi keskustaa) ja myös tasavälein. Tarkoitus on asettaa tötteröt hieman lomittain kerros kerrokselta ja tötteröt eivät aina osu sopivasti edellisen kerroksen tötteröiden "väliin". Kerroksia jatketaan ja tötteröitä pienennetään ihan viimeisillä kierroksilla, jotta ne saadaan kauniisti keskelle asettumaan. Viimeisin tulisi siis ihan työn keskipisteeseen.

Minä en kuitenkaan jatkanut tötteröimistä, vaan lopetin kolmanteen kerrokseen. Peittääkseni keskikohdan, liimasin keskelle talouspaperihylsystä palasen, jonka päälle oli helppo kiinnittää tuo keskiympyrä. Ympyrään olisi vielä tarkoitus hankkia "vale"peiliä! Eli näistä tulikin itse asiassa peilinkehykset!

Tällaisen sain aikaan...tai oikeastaan kaksi ;) makuuhuoneemme seinälle! Antavat kivasti lisäilmettä, vai mitä?
 


Tässä vielä lähikuva sivulta, josta selviää hieman rakennetta!Kuten, jotkut ehkä huomasivat, makuuhuoneemme on muuttanut paikkaa :). Tai siis ei itse huone ;), vaan kalusteet ovat muuttaneet huoneesta toiseen. Vaihdoimme siis makuuhuoneen ja työhuoneen paikkoja! Jatkossa lisää kuvia uusista tiloista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti