perjantai 31. toukokuuta 2013

Keittiön järjestelyä :)

Minulle iskee aina loppukeväästä ja ennen joulua tarve siivota kaikki kaapit :)! Kyllä, olen tosissani :D. Innoitusta sain ihanasta blogista Sew many ways, josta löytyy ihania tee se itse vinkkejä sekä järjestelyideoita! Juuri mun luonteelle sopivia :)

Mutta siis..ensimmäisenä kävin lääkkeidemme käyttöön. Otin käyttöön erilaisia valkoisia koreja ja leikkasin bigshotilla liitutaulutarrasta etiketit niihin. Jaottelin lääkkeitä esim. minun, Oskarin (poikamme), allergia, kipu...
Näin lapusta näkee suoraan mitä kukin kori sisältää, ja etsimänsä löytää helposti. Liitutaulutarran toiselle puolelle liimasin ensin mustaa vahvaa tapettia, josta sitten leikkasin stanssilla halutun mallisia.


Kaikkien korien ei tarvitse olla samanlaisia tai samanvärisiä. Joko muoto tai väri voi olla jaotteleva tekijä (särkylääkkeet punaisessa, allergialääkkeet vihreässä...) Minä pitäydyin valkoisissa koreissa, joita on kahta eri mallia. Laput kiinnitin juuttinarulla.


Sitten itse keittiön kimppuun :). Järjestelmällinen ihminen kun olen, keittiön kaapit olivat melko hyvässä järjestyksessä jo ennestään. Pussikeitot, maustepussit, jauhopussien jämät jne. eivät vaan tuntuneet löytävän siistiä järjestystä. Monet kuivatavarat pidän lasi- tai keramiikkapurkeissa. Ne olen pikkuhiljaa ostanut.


Käytin myös keittiössäni valkoisia koreja (ihanan raikas väri, johon en kyllästy ;)) Idean koreista/laatikoista sain tuolta edellämainitusta blogista. Näihin koreihin menevät pussikeitot ym. siististi järjestykseen ja ne on helppo ottaa hyllyltä alas. Ennen kun yhden otti, muut menivät kumoon tai tippuivat alas :). Ja yllätys yllätys - taas käytössä liitutaulutarra etiketteihin. Tekstiä helppo muuttaa vaan pyyhkäisemällä edellinen pois! Vaikka purkkeja on erilaisia ja eri kokoisia, niin samanlaiset laput tuovat kaivattua yhtenäisyyttä. Pikkupurkissa näkyy aikaisempi lappusysteemini, olivat vaan hiukan epäkäytännöllisiä (kauniita kylläkin :) ) Ja tässä toinen ruoka-ainekaappimme. Sama tyyli jatkuu. Ylimmällä hyllyllä (joka ei näy kuvassa) on lisäksi säilykkeet ja "herkkukori" :D. Ylähyllyllä, koska sinne ylettyäkseni tarvitsen jakkaran. Ei tule ihan joka mieliteon takia kiipeiltyä ;) .


Seuraavaksi olisi vuorossa maustekaapin järjestely ja laputtaminen :) .
Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai ideoita, ota rohkeasti yhteyttä tai jätä kommentti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti