tiistai 16. heinäkuuta 2013

Viestintäkeskuksemme ;)


Tervehdys!

Lupasin viimeksi kertoa hieman lisää kangaspäällysteisestä muistitaulusta, joka melkein löysi paikkansa eteisestä ;). 

Aloitin siis tavallisesta kehyksellisestä korkkitaulusta. Maalasin pinnan ensin valkoiseksi ja sitten reunat turkoosilla akryylivärillä. Reunoja maalatessa kannattaa olla tarkkana, mikäki päälle haluaa laittaa ohuen kankaan! Kankaan läpi nimittäin näkee helposti alla olevan maalin. Minä tein näin tarkoituksella :), halusin, että pohjalla on siellä täällä turkoosia "hohdetta".

Seuraavaksi leikkasin kankaan sopivan kokoiseksi. Kiinnitykseen valitsin sprayliimaan. Sprayliima leviää helposti ja työskentelinkin ulkona, jossa ei haitannut lievä leviäminen ;). Sisällä esimerkiksi pahvilaatikon sisällä suihkuttaminen voisi toimia. 

Tahmaisen kankaan asettelu taululle olikin sitten oma lukunsa - ei saanut olla liian kaukana tai liian lähellä reunoja, ei saanut jäädä ryppyjä, ei saanut mennä vinksalleen tai liimautua kaksinkerroin :). Kaiken edellämainitun jälkeen pyysin äitini apuun! Kahdestaan homma sujuikin helposti :). Eli kannattaa pyytää heti apuri;;). Toinen piti kangasta toisesta päästä hieman yläviistossa ja toinen asetteli alkukohdasta alkaen kankasta pohjaan kiinni. Onneksi minulla käytössä ollut spraymaali oli uudelleenkiinnittyvää eli ei liimautunut kerralla, vaan sillä suihkutettua kangasta saattoi laittaa kiinni ja ottaa irti, laittaa ja ottaa irti :).

Kangasta oli mahdotonta saada aivan suoraan, joten päätin viimeistellä reunat mattamustalla washiteipillä. Musta tuo mielestäni kivan rajauksen taululle ja toistaa kankaan mustia kohtia.Tällä hetkellä taululla roikkuu muutakin kuin kalenterimme. Siihen saa kiinni post-it laput ja pienillä neuloilla/nastoilla melkein mitä tahansa. Taulu saikin seurakseen kenkälaatikoston päälle kynäpurkin (Kyniä tarvitaan jatkuvasti kun merkkaamme uusia menoja kalenteriin tai kirjoitamme muistilappuja), ja avainlaatikon sekä tällä hetkellä myös muistilaput! Myös kännykkämme "asuvat" lipaston päällä :). Harmi vain, ettei tällä pienellä seinänpätkällä, joka takana on, ole pistorasiaa. Muuten saisimme tasolle oivan kännyköiden latauspisteen!

Seinällä näkyy myös vanhasta metallisesta taulusta uudistettu versio, johon käytin samaisesta muistitaulun kankaasta leikatun perhosen. Silitin takapuolelle tukikankaan liestymistä ehkäisemään ja leikkasin perhosen irti. Maalattuun pohjaan kiinnitin perhosen sprayliimalla. Samoin syntyi toinen perhonen seinällä. Sprayliima pitää sen hyvin seinällä, eikä jätä jälkiä pois otettaessa :).

Tällainen on siis kesäinen Viestintäkeskuksemme :) Syksyllä saanee taas uuden ilmeen...;)
Mitäs tuumaatte? Millätavoin te olette tuunanneet korkkitauluja? Onko teillä omaa "viestintäkeskusta"?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti