tiistai 10. syyskuuta 2013

Nauhat järjestykseen

Tervehdys taasen :) Tässä sitten viime postauksen olen sisustanut pojan huonetta, ommellut verhoja ja tyynynpäällisiä. Muutama DIY-hommakin on saatu päätökseen :). Näistä toivon ehtiväni kirjoittaa lähipäivinä tännekin jotain kuvien kera! Myös blogin ulkoasun ja ehkä nimenkin muuttaminen on pyörinyt mielessä! Eli paljon on tullut tehtyä - ja selkäkin on pysynyt suht kivuttomana kun olen malttanut huiliakin välillä ;)

Mutta siis päivän aiheeseen! Keksin tämän ratkaisun kun eräs ystäväni mietti eräässä kortteilutapaamisessamme miten säilyttää sotkussa olevia nauhojaan. Nauhoja hän säilytti muovisessa lokerolaatikossa. Mutta kun kannen avasi - kaikki nauhat ponnahtivat ylös ja sotkuun :) Tuttua? :D

Mietimme voisiko lokerikon sivuun porata reiät nauhoille, voisi toimia....

Illemmalla siivosin omia tavaroitani ja silmiini osui kermaviilipurkkini, joissa säilytän kannen alla nappeja ja nippeleitä :). Sitten mieleeni tuli säilyttää myös nauhat näissä purkeissa...ja niin kanteenhan olisi ihan helppo tehdä kolot nauhoille! Tai oikeastaan viillot. Siitä se sitten lähti..


Tarvitset siis kermaviilipurkin ja siihen kannen, askartelu-/mattoveitsen ja alustan jonka päällä voit käyttää veistä turvallisesti. Ja tietysti niitä nauhoja :)


Laita kansi alustaa vasten ja paina kevyesti veistellä tehden nauhojen levyiset viillot. Voit tehdä viillot siten päin ja siihen järjestykseen kuin haluat: ympyrään, allekkain, riveittäin..


Sitten vain pujoitat nauhojen päät ,kannen alapuolelta viiltojen läpi, yläpuolelle. Ja sitten seuraa homman vaikein vaihe eli nauhojen tunkeminen purkkiin niin, että kannen saa päälle ;)


Kun se onnistuu, tulos näyttää jotakuinkin tältä!


Ulkonäköön ja käytettävyyteen vaikuttaa tietenkin se, miten teet viillot kanteen. Toiseen tein ympyrään ja toiseen samansuuntaisesti hajalleen. Makuasia mistä tykkää eniten. Läpinäkyvä kansi auttaa hahmottamaan kuinka paljon nauhaa on vielä jäljellä, mutta halutessaanhan kannen voi päällystää vaikka paperilla tai kankaalla. Ja täältä voitte käydä katsomassa, miten itse purkin voi päällystää :)

Iloisia nauhahetkiä ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti